Vilken tur att ni hade änglavakt!





Två kvinnor skadade efter smitningsolycka

Två kvinnor i 20-årsåldern blev brutalt påkörda i Norrköping.

Bilisten smet.

– Kvinnorna hade änglavakt och skadades lindrigt, uppger polis och sjukhus.

Kvinnorna, 21 respektive 19 år, var ute och gick med tre kompisar – två kvinnor och en man – när de blev påkörda av en bil i korsningen Skarphagsleden-Idrottsgatan i Norrköping strax efter klockan 22 i går kväll.

Hade änglavakt

Bilisten smet från olycksplatsen och kvinnorna fördes i ambulans till Vrinnevisjukhuset. De betecknades först som allvarligt skadade av polisen, men tidigt i morse meddelade sjukhuset att de haft änglavakt. Båda klarade sig med lindringa skador och kvarstannade för observation. Även polisen menar att kvinnorna hade tur som kom så pass lindrigt undan.

– Båda är kvar på sjukhuset och den ena kvinnan är lite mer allvarligt skadad än den andra. Det går att prata med dem eftersom det mest handlar om blåmärken. Man kan säga att de hade tur för det var en otäck händelse, säger Roland Carlsson, länsvakthavande befäl, vid polisen i Norrköping.

Enligt vittnen kom smitaren körande i ganska hög fart. Polisen kunde säkra delar av bilen vid olycksplatsen – och vid tvåtiden i natt påträffades en bil som sätts i samband med olyckan vid en parkering i närheten.

– Den har vissa skador och är nu beslagtagen. Men den var inte anmäld som stulen. Vi är inte säkra på att det är rätt bil, men mycket tyder på det, sa Lars Engström, vakthavande polisbefäl.

Ingen misstänkt

Några timmar senare, efter att ha undersökt det beslagtagna fordonet, visade det sig dock handla om fel bil.

– Under dagen ska vi hålla förhör med de drabbade och andra vittnen till händelsen. I nuläget har vi ingen misstänkt bil eller någon gärningsman. Det finns inte mycket att gå på, säger Roland Carlsson.




Krya på er !


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0