R.I.PPopstjärnan Michael Jackson död


Michael Jackson avled på torsdagskvällen på ett sjukhus i Los Angeles, efter att ha drabbats av hjärtstillestånd. Michael Jackson, som kallades King of Pop, var en av tidernas största popstjärnor.När det officiella beskedet om Michael Jacksons död kom hade ryktena redan surrat i flera timmar sedan den legendariska popstjärnan hämtats med ambulans i sitt tillfälliga hem i Los Angeles i går kväll. Michael Jackson drabbades av hjärtstillestånd och trots en snabb färd till sjukhuset gick hans liv inte att rädda. Runt sjukhuset finns nu stora skaror beundrare och journalister.

Michael Jackson var barnstjärnan som blev det tidiga åttiotalets superstjärna.  Namnet King of Pop, popens kung, valde han åt sig själv. Många höll med. Hans skiva Thriller som kom 1982 är en av historiens mest sålda album. Amerikanska medier påpekar också att han var den första svarta popstjärna som slog stort, bland annat genom musikkanalen MTV.

Han slog igenom redan som sexåring tillsammans med sina bröder i gruppen Jackson Five. Det var en barndom som präglade honom djupt, trots hans stora framgångar som vuxen musiker, talade han ofta om hur hårt pressad han varit som liten och hur det påverkat hans liv.

De senaste decennierna var en lång utförsbacke för Michael Jackson med rättsprocesser, rykten om sjukdom och drogmissbruk och en tilltagande isolering. Det märks också tydligt på de kluvna reaktioner som kommit här i USA efter dödsfallet: En blandning av sorg efter en unik musiker och fascination över hans allt mer bisarra livsöde och död.

Trots de stora framgångarna med skivförsäljning för omkring motsvarande nästan 6 miljarder kronor hade Michael Jackson vid sin död skulder på motsvarande nästan 4 miljarder kronor. De 50 konserter som var planerade i London skulle ha inbringat mellan 400 och 800 miljoner kronor.

Michael Jackson var i Los Angeles för att förbereda sin come back. Medierna här spekulerar nu om den hårda träningen inför de konserterna var det som orsakade Jacksons kollaps och att hans sista försök att återkomma till scenen blev hans död.R.I.P <3


RSS 2.0